fredag 4 april 2008

Åtgärdad Saab

Som jag berättade fick vi bara en 2a på besiktningen som innebär att vi måste ta bort dragkroken från vår Saab, idag var det dags.
Jag och flickvännen beger oss ut till Limhamn till nån nergången bilskrot och efter lite letande hittar vi till och med de som arbetar där.
Flickvännen beskriver felet och vad som skall göras, det låter verkligen som om hon försöker visa herr bilmekaniker-sedan-40-år hur hans arbete ska gå till och han behandlar henne där efter.
Att tala till bönder på bönders vis är tydligen inte hennes starka sida.
Efter att han tittat på henne med ögon som skulle kunna fälla vilket vildsvin som helst säger flickvännen "man kanske inte behöver såga av dragkroken, kan man inte svetsa på en mutter så den är obrukbar, det är väl det som är mest estetiskt rätt", han ler och säger"det behöver vi nog inte tänka på", i nästa mening frågar hon vart vi kan vänta, han pekar mot dörren och säger "det finns en riktigt fin bänk här utanför". Haha! En dialekt från norr och uppnosig attityd löser alltså inga problem på en urskånsk bilmek.
I vilket fall är bilen färdigåtgärdad och bara en kontrollbesktning återstår innan den ler sitt smutsiga leende igen.
För övrigt känns det som vi har lurat Svensk Bilprovning på något sätt efter att det bara var dragkroken dom påpekade. Antagligen är där inte mer fel men det känns ändå som vi vann över dom.

Inga kommentarer: