söndag 13 april 2008

Hela listan: Söndagsångest

Dagens orsaker till ångest:
1. Morgonfrisyr.
Att varje morgon vakna med delar av håret helt slickat längs skalpen, andra delar likt söndagsskolpojkar stolt stående i givakt och en annan del förvirrad som, eh ja, något riktigt förvirrat, är inte så kul som det vid första tanke kan verka. Det är inte så lätt att åtgärda heller, en dusch är det enda som hjälper, men transportsträckan från uppstigande till dusch kan ibland vara så irriterande lång. Att man inte kunde få lida av IBD (Wikipedia) eller något annat Aftonbladet-populärt.

2. Fotboll.
Jag lovade i ett svagt ögonblick att spela lite fotboll med pojkarna från Vinyl idag. Det var en riktigt trevlig idé fram till att det började pratas om riktig plan med mål och linjer. I mina naiva öron lät fotbollsidéen bra så länge jag trodde att det handlade om ett gäng unga män som med en boll fördriver en söndagseftermiddag i en park med en stor dos skitsnack och en mindre dos ansträngning. Men jag vill ju inte göra en Niklas, jag vill ju inte dra mig ur i sista sekund. Eller?

3. Willys.
Vi skulle ha handlat igår, men så blev det inte. Vi ska handla idag och tyvärr blir det så.
Vi kommer ta Saaben och bege oss till Willys. Det är ju bra, så långt ingen anledning till ångest, en snabb vända, lite palsternacka, mjölk, potatis, rotselleri och kanske något annat, det är fint, vår kyl fylls med mat, vi fylls med livlust. Om det bara vore så väl. Willys en söndag är ångest, ännu värre om vi lyckas med bedriften att komma dit klockan tre, så är det kört. Inte nog med att köerna är milslånga, Zoocity, Malmös mest överreklamerade butik, matar krokodilerna klockan tre vilket innebär att varenda barnfamilj från Rosengård i söder till Kirseberg i norr kommer vara där. Ingen parkering, gråtande barn, överaktiva barn, trängsel, ångest, ångest, ångest.

Andra orsaker till ångest är Neil som bara åt bönor och bantade bort allt han hade, i stort sett, ångesten i detta baseras på att folk köper tidningar pågrund av just detta (Aftonbladet), att folk orkar bry sig så mycket om saker som ändå inte är på riktigt, när ska folk inse? (Aftonbladet, DN, TV4), kvinnan i Burlöv som socialen sabbade livet för, helt utan att skämmas (Sydsvenskan), det eviga skvallret kring Svennis (DN, Aftonbladet), allt som Simon Bank någonsin skrivit, jag är nog inte ensam om att vara trött på det utrymme Aftonbladet ger honom (Aftonbladet).

1 kommentar:

MFz sa...

Söndagsångest är internationellt.