tisdag 15 april 2008

Pengatörst, osmaklighet och freemale

Efter en ganska snabb dag, inte så att något tog kortare tid än räknat eller att något speciellt hände, bara en känsla av att tiden mellan morgonkaffet framför datorn vid halv sju och just denna minut gått ovanligt snabbt, hamnade jag och ett par vänner på Vinyl. Överraskad? Knappast!
Men det var speciellt. Första gången den här säsongen vi har kunnat sitta ute med tekaka och svart kaffe och njuta av solen. Första uteserveringen med andra ord. De senaste dagarna har varit underbara vädermässigt, fotboll vid Gamla IP här i Malmö i söndags i bara t-shirt, ingen jacka varken idag eller igår och öppna fönster fram tills solen gått ner.
Det kom två kvinnor och värvade deltagare till en undersökning om niktionplåster till Vinyl idag, undersökningen hålls under en vecka och man ska testa fyra olika plåster under den tiden. Lagom kul, men efter de lockat oss pengatörstande med 600:- för besväret kändes det helt plötsligt som ett lätt val.

I övrigt tycker jag det börjar bli lite obehagligt hur tidningarna, inte bara kvällstidningarna nej, hur alla tidningar fulmyser i Englamordet. Visserligen var det kul att se bilderna på mördaren Eklund i tidningarna idag men inte så kul att det känns bekvämt att vältra sig i otaliga sidor där vänner, familj, poliser och vittnen, som påstår sig nästan blivit ihjälkörda av mördaren, ska uttala sig. Kanske dags att gå tillbaka till vardagen? Kanske dags att hitta linjen där intresse blir osmaklighet och nyheter blir pengakossor.
(Aftonbladet, Aftonbladet 2, Aftonbladet 3, SVD, SVD 2,Sydsvenskan, Sydsvenskan 2, Expressen)

Till sist konstaterar jag att efter att ha bläddrat i Aftonbladet att det nu kan konstateras att vissa artiklar bara skapar frågetecken, vem var den intelligenta journalisten som såg ett värde att rapportera om ett nytt begrepp, nämligen "freemale". Det ska vara en lycklig singel kvinna. "Freemale", smaka på det. Försök använda det ordet naturligt i en mening.
Det kommer aldrig fastna! Eller?
(Aftonbladet)

Inga kommentarer: