måndag 19 maj 2008

White trash

Tänkte uppmärksamma ett par saker i dagens nyhetsutbud som enkelt kan klassas som white trash.
Börjar med föräldrarna i Simrishamn som fick en son som fick problem med Skatteverket när han skulle få sitt nan. De ville döpa honom till Pripps, ja, precis som bryggeriet. Tydligen ska det ha varit det första de tänkte på när dom såg honom men Skatteverket höll inte med. Bäst av allt är den avslutande meningen " – Jag har hört om barn som heter Lingon. Det är konstigt att det går bra, men inte Pripps", hur konstigt som helst. Verkligen. (Aftonbladet)

Nummer två står också Aftonbladet för med sin oändliga rapportering från Belgrad och Charlotte Perreli. Senaste i schlagertantens vistelse i Belgrad är ryktena om att hon skulle posera naken i en Serbisk tidning, vilket inte var sant, däremot är bilden i ABs artikel sann, där står hon insvept på ett hustak i den svenska flaggan, i bara underkläder. Det måste räknas som wt, hon borde överhuvudtaget klassas som wt. Dessutom späs allt på av detta uttalandet i artikeln av Perreli "– Det blir så här när man är favorittippad och före detta vinnare. Man får räkna med att folk använder sig av mitt namn på det sättet". Varför, jo i helgen hade Sydsvenskan en artkel om henne och hennes medverkan i schlagerfestivalen där de konstaterade att ingen verkade bry sig riktigt om vad hon gör eller inte gör förutom de svenska kvällstidningsreportrarna. Humor.
(Aftonbladet, Sydsvenskan, Aftonbladet2)

Att AB idag meddelar att de lägger ner gratistidningen .se känns befriande, sämre journalistik och läsning har sällan skådats. Att de inleder ett samarbete med Metro får mig att undrar vad Metro tjänar på det? .se var wt-tidningen nummer ett.
(Aftonbladet, DN)

Wt = White trash

Inga kommentarer: