fredag 2 maj 2008

TVavgiften är ond

Efter SVDs stora "avslöjande" igår, att 8 av 30 kända svenska tvprofiler inte betalar tvavgiften kommer den givna följdartikeln idag.
Där skrivs det om läsarnas oförståelse för tvavgiften, den kallas förlegad, någon säger att den borde tas ut i form av en kulturskatt, andra anser att de inte tycker deras licenspengar ska sponsra SVT och SR när dom ändå inte tittar. Jag vet inte riktigt om jag håller med.
Okej att tvavgiften är överförmynderi och att den borde slopas helt men argumenten de använder är inte rätt, speciellt inte det sista. Jag tycker att man ska ifrågasätta SVT och SRs rätt till pengarna överhuvudtaget, oavsett om jag tittar eller inte så tycker jag att de borde kunna försörja sig själva, att släppa in reklam i SVT borde vara ett faktum sedan länge. Och ska vi vara ärliga, som man så ofta ska, så finns ju reklamen där redan. I samband med idrottssändningar finns den alltid med, varför inte köra raka puckar mot sina tittare och tillåta reklam, kanske inte som avbryter programmen (något som kultureliten i detta land tycker är jämställt med pedofili och väskryckning) men mellan programmen.
(SVD, SVD2)

3 kommentarer:

Anonym sa...

I Frankrike kryssar man i en ruta i självdeklarationsblanketten om man INTE har någon TV och slipper då betala. Eftersom 95-97 % av befolkningen har TV så slipper man ett DYRT övervakningssystem. Det svenska INEFFEKTIVA och urlöjliga spionsystemet borde omedelbart avskaffas.
Hälsnigar från en svensk som bor i Frankrike.

Anonym sa...

Jag fattar inte varför man inte kan koppla avgiftsbetalningen till sitt kort till den digitala boxen. betalar man avgift får man ett kort. har man fler kanaler betalar man avgiften i samma räkning. svårare än så behöver det väl inte vara? måste väl vara det mest rättvisa?

Fem Bilder sa...

JW: det är ju inte alla som kör med ett kort i sin dekoder, en del har ju bara de fria kanalerna, sen finns ju vi som bara har kabeltvs basutbud.

Det franska systemet verkar perfekt!