tisdag 27 maj 2008

Cykelstöldernas huvudstad

Jobbet igen. Sista natten i den här omgången. Ganska skönt. Jag känner mig piggare idag än vad jag har gjort de andra nätterna och jag tror jag kan tacka timmen i solen i folkets park i eftermiddags för det.
I morse kände jag mig allt annat än pigg, döende är nog rätt ord, jag kom hem och somnade ganska snabbt. Vaknade vid åtta tiden av att min farmor ringde, hon pratade om liljekonvaljer, det är allt jag minns. Jag måste sett ut som lägsta klassens luffare vid nio när jag stod och på de andra i vår carpool, jag lämnade över nycklarna och avled en smula innan jag la mig mellan lakanen igen. Sömn är underskattat.

Jag började fundera på om jag har valt rätt extrajobb när jag läste i Aftonbladet om skyskrapan som byggs i Dubai, 800 meter över marken sträcker den sig och tydligen ska de andra skraporna se ut som legohus där uppe ifrån. jag älskar höga höjder.
Jag blev dock säker på mitt val när jag i nästa sekund ser på Sydsvenskans hemsida om mannen som har provsuttit alla(!) sittplatserna på de olika arenorna inför EM, 270000 stolar, allt för att kunna ge UEFA en vink om biljettpriser på de olika platserna.
(AB, SDS)

En viss ångest infann sig när jag ser att polisen har haft sin auktion för övergivna cyklar, att det dröjer tills nästa. Jag har pratat om den där auktionen ett tag nu, jag måste skaffa en cykel, jag vägrar gå eller åka buss från Västra Hamnen till stan, vägrar.
Hade jag haft en avbitartång eller vad det kallas hade jag löst det som man löser det i Lund, cykelstöldernas huvudstad, på det sättet jag växte upp med, men jag har ingen tång och dessutom hade reaktionen från flickvännen varit våldsam om jag hade kommit hem med en stulen cykel.
(SDS)

Inga kommentarer: