tisdag 13 maj 2008

Isaksson kallad gullplutt och utvald

Så var EM-truppen klar. Och det ser bra ut.
Lite åsikter har jag men i grunden ett bra lag. Henke var största överraskningen annars var truppen rätt given, ett par nyheter med de lite yngre spelarna men annars är det gamla rävar vi ser.
Hade faktiskt varit trevligt med fler nya inslag, när startelvan presenteras inför första EM-matchen är jag övertygad att nyheterna har försvunnit och kanske syns på bänken. Tråkigt men sant.
Och som ni nog räknat ut är jag bitter över att ingen ställer Lagebäck mot väggen och tvingar han att erkänna sitt skamliga förhållande med Isaksson, då måste han väl plocka bort honom?
(Sydsvenskan, Aftonbladet, HD, SVD)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka nya spelare anser du hade platsat istället för vilka gamla rävar? och vilken målvakt istället för Isaksson?

Fem Bilder sa...

Vad jag stör mig på med Isaksson är att han verkar kunna göra vad som helst, han blir förste målvakt i vilket fall.
Sen tycker jag Kennedy skulle få mer än en reservplast för Linderoth.
Ska fundera lite på vilka andra spelare som skulle passa, har några namn på tungan men vill fundera lite först. återkommer, lovar.

Anonym sa...

Kan du definiera vad det här "vad som helst" är angående Isaksson?
Han har mer speltid än Shaaban på en likvärdig nivå (engelska reservligan). Han har mig veterligen inte gjort ett enda stort misstag under säsongen och var helt chanslös på alla målen i 8-1 förlusten (såg du ens matchen?).
Blir så trött på allt hackande på Isaksson...

Anonym sa...

"Helt chanslös" betyder ju att han var skit dålig alltså.

Killen är överskattad, tjurig och nonchalant! Hargreaves eller Cole....i VM senast skjuter en jävla lång boll! I situationen innan boxar Isaksson ut och han LUNKAR Lugnt tillbaka till mitten som om inget kan hända.

En sådant målvakt är dålig.

Finns gott om unga spelare som man skulle kunnat prova! Nej fy fan Lagerbäck är feg, han vet att hans startelva klara sig till mästerskapen men längre än en andra plats i gruppspelet blir de aldrig då han aldrig vågar prova på något nytt.

Källström blir bänkad för Ander Svennson, Lindgren är bara reserv på hemmaplan. Rosenberg, Berg och dylikt bänkas för Zlatan (Vad gör han förutom att slöa up spelet? Landslaget är inte uppbyggt för modernare spel som han och Källström spelar i sina klubblag) Sen så har vi Elmander, en match bra! Andra världens sämsta. Henrik Larsson? Jo hoppsan! Men han är ännu rätt bra så det är väl okej

Fem Bilder sa...

Jag håller med den sista anonyma som säger att om en målvakt är helt chanslös så är det inte riktigt bra. Dock håller jag inte med om att Isaksson är usel, det är han verkligen inte. Isaksson har rutin och har kvaliteter, dock tror jag Shaaban skulle kunna blomma upp i landslaget om han fick chansen.
Nej jag såg inte matchen, har sett målen online.

Sen att Zlatan skulle slöa upp spelet stämmer inte, Zlatan är riktigt duktig och definitivt en av de spelarna i landslaget som håller högst nivå. Men om man spelar i ett lag där de teknikska kvaliteterna ligger så långt från ens eget spel, att de andra spelarna inte kan skjuta passarna eller följa med i anfallen så blir man genast handikappad. Henke "lider" ju av samma syndrom, väldigt många gånger när han just kommit tillbaka i helsingborg fungerade inte hans spel eftersom resten av laget spelar på en annan nivå. Nu har det löst sig på ett sätt jag tror Zlatan skulle kunna lösa det mest efter som Henke helt enkelt har mer rutin och är mer allround.
Sen ska man inte bygga ett lag kring en spelare, det är hemskt.

Att Lagerbäck är feg har vi nog alla förstått vid det här laget, dock fungerar fegheten ganska bra ibland.

Anonym sa...

Håller med om att det är klart tveksamt att ha Isaksson som förstamålvakt. En viktig orsak är att han fått så lite speltid under säsongen. Att han inte gör stora misstag stämmer inte heller. Precis som Anonym 08:25 skriver så får han ta på sej det mesta ansvaret för Englands båda mål i VM 2006, en match där han var direkt dålig. Nu ska inte insatsen i en match för snart 2 år sen avgöra om han ska stå i sommarens EM-slutspel men den ytterst begränsade speltiden i M City är ett problem och ingen ska vara självskriven i landslaget. Dessutom är Isakssons spel med fötterna är svagt. Uppenbarligen anser Sven-Göran Eriksson att han här bättre målvakter i klubben än Isaksson och det är ju inte heller ett gott tecken.
Sigge