fredag 23 maj 2008

Skojarna sjunker som stenar

En snabb nyhetskoll visar att en sida som erbjuder att räkna ut hur länge du ska leva och liknande bara är skumrask. Inte så konstigt, om man tror att det går att räkna ut sin exakta dödsdag (förutsatt att den som räknar inte personligen söker upp dig och försäkrar sig om att uträkningen stämmer. Mord med andra ord.) är man bara godtrogen alternativt lättlurad, om inte det är samma sak. Vad som är anmärkningsvärt är att internettjänster som senare visar sig vara båg och lurendrejeri alltid har en riktigt löjlig tjänst som de försöker få att se legitim ut. Varför inte bara ha en sida som erbjuder vad som ser ut som seriösa tjänster eller saker och sen blåsa sina kunder, det är mycket mindre uppenbart. (Cint, SVD, livsprognos.se)

Läser även hur HSB Skåne sjunker som en sten efter alla avslöjande under den senaste tiden. Nu senast om renoveringar som aldrig utförts. Jens Mikkelsen, en av journalisterna som står bakom avslöjandena som även var med och avslöjade MKBs svarta listor för några år sedan, gör en bra sak med sina artiklar men han kommer aldrig få en lägenhet i Malmö, det är jag säker på. (SDS, SDS2, SDS3, SDS4)

Sen att Burmas junta släpper in hjälparbetare är ju bra, riktigt bra, men hur länge varar det? När kommer nästa vändning? Vad blir det då? Att hjälparbetarna är västs sätt att få in soldater i landet och att de därmed är ett hot? Hade inte förvånat mig.
Att de släpps in till att börja med är mer ett PR-trick än en mysig människosyn.
(SDS, AB, DN, SVD, HD, Dagen)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jens Mikkelssen bor i Bostadsrätt.

Fem Bilder sa...

Haha då är det ju lugnt. Vilken tur!