lördag 16 augusti 2008

Var tog rädslan vägen?

Det är en ganska stor portion fulmys och en lika stor del svart humor i det faktum att större delen av det svenska folket gråter sig till sömns över ökad övervakning, om hur FRA-lagen kan kränka den vanlige Svensson och hur myndigheters ökade registrering av vad vi gör leder till ett storebrorssamhälle i äkta 1984-anda. Folk skriver arga bloggar, insändare och jag kan tänka mig hur snacket går på bänkarna vid barnens fotbollsträningar runt om i landet. Ett ofta användt argument är att det kan missbrukas, att till exempel FRA-lagen skulle kunna missbrukas och hur detta skulle kunna leda till svårigheter och otäckheter för privatpersoner.
Till humordelen. Aftonbladet med flera skriver idag om hur polisen inte har rätt att spåra misstänka med hjälp av deras mobiler, att telefonerna måste användas aktivt (samtal måste pågå) för att spårning ska få ske. Samtidigt har Aftonbladet en omröstning (se den klippta skärmdumpen) om det polisen ska få spåra brottslingar, 86% av de 21484 som röstat tycker att de ska ha rätten.
Ser ni humorn? Det motsägelsefulla?
(AB, SDS, DN)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fast polisen kommer väl inte att kunna lyssna på vad man säger...

Anonym sa...

Du får nog förklara vad motsägelsen ligger?

Att om man inte får övervaka sådana som inte är misstänkta för brott så betyder det att man inte heller får övervaka sådana som är misstänkta för brott?