tisdag 5 augusti 2008

Om SD och de fula orden

Sverigedemokraterna (SD) passerar 5% i en väljarundersökning. Det är visserligen ett tag tills nästa val men lite snuskigt är det. Jag vet inte riktigt vem det är som okynnesröstar på SD, vad jag vet känner jag inte någon som gav dom sin röst i förra valet.
För 5% av väljarna kan inte vara arbetslösa, bittra, ensamstående utanför Landskrona som röstar på SD "inte för åsikterna utan för förändringen" (vilken min bild av den typiska SD-väljaren är).
Samtidigt tycker jag de större partiernas rädsla för SD är överdriven, eller kanske inte överdriven, man ska frukta sin motståndare, felriktad är nog rätt ord. Istället för att lägga sin tid på att säga hur dåliga SD är, hur de kommer våldta våra fruar, bränna våra kyrkor och lära våra barn fula ord så borde kraften läggas på att framhäva den egna politiken, få sina väljare att förstå att de inte har något att hämta hos högerpopulismen och deras löften.
(SVD, HD)

14 kommentarer:

Anonym sa...

Först och främst en hel del särskrivningar i Era blogginlägg. Det bör Ni fundera över. Nu till ämnet: Många röstar på Sd för att de sett baksidan av den förda invandringspolitiken. Det är nog den absolut största anledningen. Ta till exempel polisbeskydd utav brandkåren i Rosengård.

/Dexter

Fem Bilder sa...

Var är särskrivningarna i det här inlägget, säg till så rättar jag till.

Och varför är det alltid samma två-tre exempel som tas upp i kommentarer som dessa?

Anonym sa...

Nyheten borde skrivas så här: 95% av väljarna är mot rasism, diskriminering och trångsynthet. Kul att sd och andra i samma trista åsiktfålla alltid försöka få deras minimala stöd att låta så enormt. Fler sysslar med rodel i sverige i dag än asom sysslar med rasism. Sug på den!

Anonym sa...

"Fler sysslar med rodel i Sverige i dag" -- Antingen vet du inte hur man räknar procent, eller så har vi cirka 350.000 personer som sysslar med rodel..... Sannolikt det första alternativet rätt.

Anonym sa...

Okej så rasisterna är fler med andra ord!

Anonym sa...

Som sagt, 5.5% i den senaste mätningen. Och i nästa 7%, kanske, och då med 2 eller 3 av riksdagspartierna efter sig. Då börjar det bli intressant....

Anonym sa...

Okynnesröstar borde vara ett ord.

Jag tror inte att det stannar vid 5,5% utan snarare vid 8-12% vid riksdagsvalet 2010. Många är trötta på den förda invandringspolitiken. Det måste upp till debatt helt enkelt. Egentligen skulle inte SD behövas, men nu är situationen sådan att ingen annan vill debattera dessa frågor.

/Dexter

Anonym sa...

Vad alla vet är att SD kommer att fa 15-20% i nästa val sant att Nationaldemokraterna kan komma över 4% spärren!
Härliga tider väntar oss "Svenskar"!

Fem Bilder sa...

Den dagen SD tar 15-20% är den dagen jag begär politisk asyl i valfritt annat land!

Dexter: såg att jag hade missat det, tack.
SD kan nog ta några fler procent nästa gång, inga 8% procent men fler, för att sen åka ur riksdagen valet 2014.

Anonym sa...

Om man orkar studera Valu 2006 ser man att SD står ut som det partiet som har de flesta mest övertygade väljarna. Att man vill att folk okynnesröstar är av önskemål inte fakta.

Anonym sa...

Vad menar du med "snuskigt"? Sd är inget "högerpopulistiskt" parti utan ett mittenparti som är vänster i vissa frågor och höger i andra. Att 50 procent av den svenska befolkningen vill ha en restriktivare invandringspolitik än dagens och att sd är det enda parti som lyssnar på detta - är det populistiskt?

Anonym: Sd är inte "rasistiskt" utan kulturnationalistiskt, är emot diskriminering - även mot svenskar - och är nog det enda partiet som inte är "trångsynt" utan som har sett verkligheten som den är. Dessutom stöder långt många fler än 5,5 procent sd - det där är väldigt ologiskt om man tänker på alla andra partier.

http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-ett-parti-fr-invandrare.html
http://www.youtube.com/watch?v=NDx2Cbc_c1g

Fem Bilder sa...

Ett mittenparti?

Anonym sa...

Ja, ett mittenparti, enligt partiet självt och politiska sd-experter och -bedömare som Heléne Lööw, Adam Holm och Anna-Lena Lodenius. Vänster i vissa frågor - höger i andra. Det är inte sd som är extremt - det är de sju riksdagspartierna. Sd:s systerparti Dansk Folkeparti är också ett mittenparti - de samarbetar med högern nu men kan samarbeta med socialdemokraterna vilken dag som helst om högern skulle svika dem. De har lockat väljare och politiker från alla partier. Du må kalla det "mittenradikalt" om du så vill.

Anonym sa...

Sd befinner sig väl ungefär lika långt ifrån den ideologiska mitten som V, och är varken mer eller mindre "extremistiskt".

Sd har inte beställt Sentios opinionsundersökning. Det var TT som hittade på:

www.resume.se/nyheter/2008/08/05/opinionsundersokning-forvi/

www.status.st

www.axess.se/web/main.nsf/partikompass