tisdag 12 augusti 2008

Slutet gott, allting gott?

Ryssland stoppar sina anfall och ställer krav, eller krav är fel, ställer upp regler är nog mer rätt, för de framtida relationerna mellan länderna. Så långt så gott. Men att tro att det tar slut där är inte direkt konstruktivt. Dels har inte Georgien accepterat "budet" och dels går det inte över en eftermiddag att lösa denna sortens konflikter. Dessutom gäller det bara Sydossetien, Abchazien är fortfarande fair play. Många tror att det krävs mer för ryssarna att ge upp just denna delen. Den är militärstrategiskt viktig och dessutom behövs mer än en uppvisning av kraft frö att elda det egna folket (läs det här inlägget).
På andra sidan är väst, en samling länder och gubbar med grått hår som definitivt inte tänker låta ryssarna gå hem med för mycket.
Som sagt, det dröjer nog ett tag innan vi ser slutet på det här.
(DN, DN2, DN3, SDS, SDS2, AB, AB2, HD)

1 kommentar:

Anonym sa...

Motbjudande som Sverige som ska världens samvete som oftast i detta fallet uppmuntrar agressorn=Georgien! De anföll och har beskjutit med sina oexakta katjusa raketer civila och har dödat dem i stort antal(ca 1400 offer första dagen). Dessutom har dödat 10 st ryska fredsbevarande soldater. De har rubbat Status Quo! Sverige har konstigt nog uppmuntrat den ändå trots att i andra fall förespråkar vi fredliga lösningar via förhandlingar. Nu har de kalkylerat fel och chansningen slutade med en militär katastrof för Sakashvilis del. Ändå har Bildt redan första dagen okritiskt tog parti för agressorn. När sen ryssen gav sig i leken och bl a bombat viktiga upptåg/försörjningscentra(Gori) som hade väsentlig strategisk betydelse för deras militära äventyr då blev den brott från den angripnas sida! Ropades om proporttionalität! Äsch! När EU-NATO gjorde samma sak i Jugoslavien i samband med att med militär våld slita loss Kosovo från Serbien då bombade de själva broar på Donau exempelvis som låg långt borta i ett suveränt land! Då var de inte så finkänsliga! Jag litar inte längre på Bildts, EU-s, USA-s objektivität och rättvisa! Den här är inte rättvisa utan gangsterism på högre nivå! Vad sysslar USA själv med då med tanke på Grenada, Panama, Afganistan, Irak för att nämna några exempel...och varför denna rysshat? Vore den inte bättre att ha dem på sin egen sida? Osmakligt!
(Ändå så har flera i min egen familj dött på östfronten i 2:a världskriget i kampen mot bolsjevismen. Jag hatar inte ryssarna för den! Vår sida var den som var inkräktaren som de slog sen på fingret grundligt!)
Visst ta in såna fjantar och instabila länder bara som medlemmar i EU och NATO.
De är så hetlevrade att de kommer att se till att dra in oss i krig själva!
F:ö:
Den här Sakashvilin hade jag inte köpt en begagnad auto av som man ser hur han förhåller sig till sanningen.
Ha-ha! Västs och Bildts hjälte!