söndag 3 augusti 2008

McCain dör som president?

November och dess val i USA närmar sig och därmed hårdnar kampnjerna för de två kandidaterna. Just nu får McCain strålkastarljuset efter att ha släppt två videos där han hånar Obama. Dels jämför han honom med Paris Hilton och dels anklagar han honom för att bära ett jesuskomplex. Jag vet att presidentvalen i USA tenderar att gå över till ren pajkastning men i McCains fall så är det nog inget smart drag.
Han verkar vara som klippt och skuren att ta över Jack Lemons gamla roll som grinig gubbe. Dessutom verkar det vara ren idioti att rösta på honom oavsett vilken politik han tänker driva. Han fyller 72 den 29:e augusti och är dessutom rätt överviktig, alltså är risken att han dör som president om han blir vald ganska stor. Och gör han inte det, vad garanterar att han inte drabbas av demens, får en stroke eller något annat problem som kommer med åldern? Att han suttit i Nordvietnamesiskt militärläger i sex år och nästan förlorat livhanken när en Zuniraket exploderade på skeppet han var stationerad, det lär ju inte förbättra hans chanser att bli riktigt gamal. Det finns ju faktiskt en anledning till att de flesta 72-åringar är pensionerade.
(SDS, SDS2, SDS3, SDS4, AB, SVD, SVD2, HD)

6 kommentarer:

Andrea sa...

Tungt litet politiskt inlägg, jag vill säga god morgon till dig med eller gonatt.

McCain är ganska mycket en symbol för dagens USA, skröpligt, föråldrat och i ett desperat behov av nya tankar och en rationalisering av konstitutionen!

MFz sa...

allt är det amerikanska kristna högerns fel. det är dom som vill ha en vit gubbe som är lika skröplig som sina åsikter på tronen år efter år.
och dom är många. läskigt många.

Anonym sa...

Ajaj, i din värld är 72 åringar nära graven, i min jobbar 78 åringar med nytt jobb eller 89 åringar eller varför inte en bekant som slutade vid 104. Han dog.
Men nog var det illa att inga bättre kandidater kunde hittas till det jobbet.Inte så poppis kanske?
elina
http://blogg.iniskogen.se/

MFz sa...

min mormorsmor hade eget företag tills hon var 93, men jag vill inte att hon ska leda ett av världens mest militärt upprustade land.

vad händer när McCain bryter lårbenshalsen??

Fem Bilder sa...

Inte många av de jag har träffat som är över 70-strecket skulle jag vilja ge koderna till usas kärnvapen.

Anonym sa...

Visserligen är posten som amerikansk president världens viktigaste jobb. Och det är just därför som det är bra att ha någon som är älre, mer erfaren och klokare.

Det många svenskar har missat är att McCain skiljer sig rejält mycket från den äckligt konservativ-kristna amerikanska högern. Han viker aldrig ner sig, ger inte upp i dåliga tider, tror på klimatet och förnyelsebar energi, tror på fri invandring och fri handel.

Till skillnad från Obama är McCain oerhört rak-på-sak. Obama är osäker, och det är svårt att sätta fingret på vad den flummige mannen egentligen vill.

Men visst vore det coolt med en svart president?