onsdag 6 augusti 2008

Ingen återhämtning

Om tyskan som misstänks för det hemska i Arboga frikänns, vad ska hon återvända till då?
Jag har inte läst några tyska tidningar men antar att det finns en viss rapportering i söder också. I Sverige är hennes liv förstört, hon kommer aldrig kunna gå på gatorna som en vanlig kvinna, alla vet vad hon har stått anklagad för och även om hon skulle frikännas skulle hon vara dömd av folket.
Skulle hon visa sig vara oskyldig, att hon inte har något med morden att göra är det en skandal, en enorm skandal. En skandal varje tidning, bloggare och tv-journalist som rapporterat kring rättegången, som om hon vore skyldig, är delaktig i.

Och som jag sagt tidigare, direktrapporteringarna och snabbanalyserna som plötsligt all media gör av rättegångar och i synnerhet den här rättegången ger mig en dålig känsla i magen.
(SVD, SVD2, SDS, SDS2, DN, HD, AB)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fan va hemskt inlägg, fattar du inte att d e synd om Emma som blivit av med sina 2 barn. Hon från tyskland har ju dödat dom!

Fem Bilder sa...

Hela cirkusen med en rättegång är att ta reda på om det åtalade är skyldig till det han/hon står åtalad för. Även denna gång.

MFz sa...

jonna... idag finns en ganska bra grundval som går ut på att man är oskyldig tills motsatsen bevisats. och läste du inlägget så handlade ju det om scenariot att hon är Oskyldig.