söndag 24 augusti 2008

Tivoliskräcken

Första. En olycka på grund av att maskinisten som sköter ett barntåg är berusad. Inte så förvånande. Det handlar o m det däär tivolit som är på varenda marknad, stadsfestival oh liknande, Axels Tivoli. Varenda gång jag har sett deras karuseller och hur de är uppställlda, tydligen är det bra att ställa en maskin på ett antal ton som barn åker så att vikten lutar mot en tom läskback, har jag tänkt att snart går det åt helvete. Det verkar ha varit relativt lungt dock, men vem vet...
(AB)

Andra. Malmöfestivalen är över. Jag ler. Änttligen kan man ta sig fram i stan, äntligen har langososet lättatnfrån gågatorna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu vet jag inte om det var just Axels tivoli, men på den lokala stadsfesten för ett par år sen var mannen som skötte det ambulerande tivolits pariserhjul förmodligen aspackad, eftersom han stank sprit på flera meters håll...det var inte värst betryggande att se honom vinglande klättra upp och dra åt ett par muttrar. Blev inga åk det året.

Anonym sa...

Där måste samtliga ambulerande tivoliföretag se till att man inför en handlings och säkerhetsplan om att man absolut inte tolererar att anställda på tivoliföretaget kommer alkoholpåverkad för det äventyrar säkerheten på de ambulerande tivoliföretagen. Sedan så bör man införa alkotester precis som man gör på andra arbetsplatser.