tisdag 19 augusti 2008

Mögelrasismen

Ni minns på den tiden VAM och andra halvtokiga rasistorganisationer skrek högst och ställde till det för andra, vissa vill göra mer än minnas. De vill återuppleva det.
en familj på ett jourboende utanför Helsingborg blev attackerade av ungdomar som maskerade kastade sten och annat mot deras hus, dessutom tyckte det var lämpligt att hota barnen med kniv. Första tanken är att det är idioter. Något som senare bevisas. "”Älska ditt land över hela hjärtat”, har någon klottrat på kiosken. ”Sverige forever in my heart!”. Samt ett par hakkors och ett felstavat Sieg Heil (”Sieg Hail”)".
Men om vi ser djupare än händelserna i Kattarp ser vi någon mörkt, ont som ligger och vilar. Det finns en underliggande rasism i Sverige, en rasism som letar sig in i vardagsrum, kommunhus och arbetsplatser. Det där misstänksamma, den delen som aldrig kommer acceptera.
Om jag får välja väljer jag hellre upploppen den 30:e november varje år när jag var en liten grabb i Lund, jag väljer hellre VAM och skinskallar som syntes överallt. Då vet man exakt vart dom är, man vet vad dom vill och vad dom är kapabla att göra. Dagens utspridda rasism är mörk, den kryper fram när man minst anar det, som en dålig lukt, som mögel.
Dags att sanera.
(SDS, HD)

1 kommentar:

Anonym sa...

kunde inte sagt det bättre