onsdag 13 augusti 2008

Snart Zoloft i dricksvattnet? + film

En man skär en annan med en sönderslagen flaska i halsen mitt på Värnhem, mitt på dagen, en annan man skjuts flera gånger i benen av polisen tills han slutar springa, han hade gått bärsärkagång vid Södra Förstadsgatan. Dags för kommunen att blanda Zoloft i dricksvattnet?
Det bor många galningar i Malmö, det vet alla som spenderat några timmar i centrum. Att inte se någon psykiskt sjuk, alkoholist, narkoman eller uteliggare, ibland allt i ett, på Värnhem är lika ovanligt som delfiner som faktiskt är intelligenta.
Värnhem kommer nog städas upp nu när Entré snart öppnar, men vart ska dom då ta vägen? Jesusparken igen?
(SDS, SDS2, SDS3, SVD, SVD2, SVD3, DN, SDS4)

Edit, 12.51 torsdag: Någon lyckades få med delar av skottdramat på Södra Förstadsgatan på film.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar vad killen har gjort förutom att han springer framför poliserna med kniven i handen? Har han skadat någon? Eller de skjuter honom därför att han inte stannar och väntar in poliserna?
Får man skjuta någon om man bara springer i väg men(antar) inte har begått något brott? Sköts han för den s k gummiparagrafen som kallas för "ohörsamhet mot ordningsmakten"! Då kan i princip vem som helst skjutas som inte kastar sig ner på asfalten med engång på uppmaning!
Blev han skjuten kanske med polisens nya dum-dumkulor som förre polischefen har beställt? Då kommer han att kosta stora summor livet ut för skattebetalarna med 22-år fyllda! Bara för att han försökte springa i väg från poliserna!
Verkar som Malmöpoliserna skjuter gärna folk och hundar såfort de vill bara!
Lagen skyddar dem ju och då inte snacka om tidningarna som gör det helt förbehållslöst!

Fem Bilder sa...

Vet inte så här på rak arm men han åker ju dit för hot mot tjänsteman så antagligen har han gjort något utfall mot någon av poliserna. Jag hoppas verkligen att det var sista utvägen.

Anonym sa...

äste Sydsvenskans sk. reportage men mest beklämmande var de vittnen som uttalat sig. Om en person springer omkring med en stor kniv och hotar folk då måste Polisen stoppa en sådan person. Det är väll det som de får betalt för? Att skydda oss medborgare. Vittnena och Sydsvenskans reportage får det att låta som att Polisen gjort fel som såg till att han inte lyckades med att fysiskt skada någon. Mannen hann "bara" hota och skrämma folk, vilket jag anser är illa nog. Att bli hotad med kniv kan ge allvarliga psykiska skador. Jag är helt för att Polisens arbete ska kunna granskas men det är tråkigt att media och korkadejävla medelsvensson alltid förutsätter att Polisen alltid gör fel.