fredag 15 augusti 2008

Ryssland gillar inte polska planer

Ryssland, eller någon i generalstaben, säger nu att om Polen och USA förverkligar robotförsvarsystemet i Polen, då blir Polen ett prioritet ett mål, ett mål som man anfaller för att utplåna.
Mer och mer ser det faktiskt ut som det gammla goda (?) kalla kriget blossar upp igen.
Och bortser vi från "vi och dom"-mentaliteten vi som folk härbärgar och inte har gammal propaganda i bakhuvudet är ett ryskt motstånd till systemet inte helt galet. Hade Ryssland slutit avtal med Kanada och installerat ett försvarssystem vid USAs gräns för att skydda mot ett anfall från söder, då hade inte en människa blinkat när USA hade spottat och svurit.
Det gamla bilden av Ryssland som ett grått land utan några bekvämligheter som befinner sig på samma nivå som det gjorde innan revolutionen måste suddas ut. En uppdaterad civiliserad bild av vår närmsta aspirerande supermakt skulle nog gynna alla.
Ska inte krisen mellan väst och öst, som det faktiskt är, måste vi förstå de bakomliggande faktorerna, vi måste förstå Ryssland så som vi förstår vårt "eget" lag.
Med historien i ryggen måste det tas krafttag nu, inte om 30 år.
(SDS, SVD, HD)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen en vettig kommentar till händelserna. Lite märkligt hur rabiata USA är i kritiken av Rysslands agerande efter att Georgien gått in i Sydossetien med militärmakt, speciellt efter deras stöd till Kosovo och bombningar av civilbefolkning i Serbien. Men precis som du påpekar kan USA tillåta sig lite vad som helst i "det godas" kamp mot "de onda".
Alla som har fler en tre hjärnceller fattar dock att världen inte är svartvit. Klart att media i väst och i neutrala Sverige visar saker på ett sådant sätt, att gemene man sympatiserar med USA och har sin gamla bild av Ryssland kvar.

Fem Bilder sa...

Jag får tacka.
Den fabricerade bilden av öst måste suddas ut, så enkelt är det.

Anonym sa...

Ryssland är och kommer förbli en KGB stat med imperialistiska ambitioner. De kommer självklart linda om alla argum. till deras förmån och världen ska bara lyssna. Vem som styr staten Ryssland! Före detta KGB agenter och det säger allt!