tisdag 29 juli 2008

Scaniabadet efter tio

Igår kväll spenderade jag och flickvännen kvällen med att sitta på en av bryggorna på Ribban. Vi avslutade med en riktigt lång runda genom Malmö på cykel (det är alltid kul att se områdena som man aldrig annars har anledning att besöka).

När vi kom hem så var det varmt i lägenheten och tillsammans med ett lätt lager svett efter cyklingen så blev beslutet enkelt att ta en promenad längs vattnet. Vi hade inte kommit långt när vi hör ett par brandbilar, polis och ambulans som skyndar ner mot Scaniabadet. Väl framme ser vi ett par hundra personer som samlats kring den stora plattan innan bryggorna. En båt kör längs strandkanten och blåljusen lyser upp natten. Vi förstår att någon har drunknat eller skadat sig väldigt illa. Efter en stund kör ambulansen i väg eskorterad av polisbilen.
Det hela var otrevligt. Obehagligt. Alla människor som stod och tittade när de försökte rädda killen som inte riktigt hade fixat vattnet. Osmakligt. På Sydsvenskans sida skriver de nu att han dog på sjukhuset. Obehagligt. Det är aldrig roligt när sådant händer, när det händer precis där man bor så blir det ännu mer påtagligt.
(SDS, SDS2)

2 kommentarer:

Anonym sa...

... tja du, han dödFÖRKLARADES på sjukhuset... men död var han nog redan innan. Sorry to disturb your dream...

Fem Bilder sa...

Det spelar väl ingen roll alls?