lördag 19 juli 2008

Inget paradis för de som lurar barn

Att det finns en spirande kriminalitet i Malmö är välkänt. Något som det har talats om vid enstaka tillfällen är hur vuxna kriminella lurar barn att utföra deras dirty work, lurar dom till att stjäla och snatta. Sydsvenskan skriver i två artiklar om hur barn på ett stödboende luras av vuxna att stjäla i utbyte mot lite mat från någon hamburgerrestaurang, att de skickas in i butiker för att plocka på sig rakblad, schampo och annat. Skulle barnen tas på bar gärning sticker de riktiga bovarna som sitter och väntar utanför, trygga i sin bil. På så sätt blir de aldrig tagna och de enda offren är barnen.
Det är sådana människor som inte kommer till det trevliga stället med moln och oskulder efter detta livet, de går direkt ner åt, studsar mellan nivåerna tills de har hittat den dom hör hemma på.

Min flickvvän jobbar extra som väktare, bland annat i matbutiker, det största problemet verkar vara kött, vuxna människor som regelbundet går rakt in i affären och fyller sina fickor och väskor med oxfilé eller liknande. Problemet är att även om dom ser dom ta det, är det sällan de får tag på dom, de måste lyckas följa personen genom butiken och ut genom kassorna för att få göra något.
Men vad säger det egentligen om vårt samhäle när vuxna stjäler kött och lurar barn att sno resten åt dom? Säger det något överhuvudtaget eller är vissa människor bara skummare än andra?
(SDS, SDS2, SDS3)

7 kommentarer:

Anonym sa...

För den som inte vet eller förstår vad det egentligen skulle stått i artikeln citerar jag Malmö Kommuns sida om Mosippan.

Ett kommungemensamt genomgångsboende, Mosippan, drivs av Kirsebergs stadsdel på Valdemarsro. Det är till för flyktingar och invandrare som varit högst tre år i Sverige.

Får man gissa att männen som utnyttjar barnen också har samma bakgrund? Svensk journalistik lämnar en hel del att önska vad gäller att informera läsarna.

Fem Bilder sa...

Varför skulle nationaliteten spela roll? Ondskefulla människor är inte bundet till ras, tro eller kön, tyvärr så är ondska inte så specefikt på det sättet. Dock hade det ju varit lättare om man hade kunnat isolera ondska till en viss grupp. Men icke.

Anonym sa...

Här säljs barnens stöldgods:

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/07/hr-sljs-barnens-stldgods.html

Anonym sa...

detta liknar ett zigenskt MO..modus operandi...det har tidigare skrivits i tidningar att zigenare tvingar unga killar i 17-20 års åldern att stlälla för de,
eller stå som "målvakt" om de inte har betalningsanmärkningar. dvs. såna som precis fyllt 18 år...
de hyr tv-utrustning, och allt möjligt i sitt eget namn, och åker dit,
att de använder sig av barn förvånar mig inte, då de använder sig av sina egna barn...men då riskerar de att få husrannsakan...och det vill man inte när man har hemma en massa stöldgods, därför är främmande bran en perfekt lösning,

Anonym sa...

Det här är ett typiskt tattarbeteende. Europa har tusen års erfarenhet av zigenares kriminalitet, så snacka inte om fördomar. Dags att spola rent med en Kärcher.

Anonym sa...

Sydsvenskan vill inte berätta var stöldgodset säljs:

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/07/hr-sljs-barnens-stldgods.html

Anonym sa...

Saint S.B. skrev: "Varför skulle nationaliteten spela roll?"

Därför att det böra vara transparent för väljarna:

1. att Sydsvenskan rapporterar om konsekvenserna av den svenska världsunika invandringspolitiken

2. att de som invandrar till Sverige inom ramen för denna världsunika invandringspolitik utgör ett negativt urval