fredag 25 juli 2008

Malmö vill också ha lite pride

När är det dags för Malmö att få en motsvarighet till Pride i Stockholm? Det var väl något försök för något år sedan men eftersom jag inte minns något från det, och bodde mitt i stan, så blev det väl inte så mycket av det.
Men jag tror Malmö behöver mer allmänna fester. Oavsett om det är något som Pride, eller Möllevångsfestivalen så behövs det. Mer dans på gatorna. Mer kärlek i staden.
Men å andra sidan, här i Malmö har vi som sagt Möllevångs och Malmöfestivalen (okej, den senare är mest för alla de som bor utanför Malmö men ändå), plus en hel del annat, när det gäller "allmänna festpoäng" ligger vi nog rätt bra till, med tanke på att vi är den mindre av de tre storstäderna.

För övrigt börjar Möllevångsfestivalen idag och fortsätter över helgen.
(SDS, SDS2, Dagen, AB, AB2, SVD, SVD2)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Malmö har sedan mitten av 1990-talet haft en motsvarighet till Stockholm Pride varje år. Den heter Regnbågsfestivalen. I höst är det dags igen och du är välkommen att vara med både i paraden och besöka seminarierna. Malmömedia berättar mer om det när det blir aktuellt.

Bengt Held

Anonym sa...

Vem bryr sig? Den så kallade pride festivalen är ju bara ett jippo, för att dra in pengar. en rad engagerade personer som menar att de faktiskt gör något (de talar ju i egen sak) men de facto har ju inte åtminstone hatbrotten minskat v.g.se sydsvenskans artikel 25.7. Kanske var det inte samhällets intolerans utan en rad marginaliserade filurers påhopp som är orsaken; de lär man ju inte komma åt genom att dansa halvnäck genom olika städer.Sluta med dessa kampanjer hit och dit, merparten av befolkningen tycker faktiskt att det är ganska tråkigt att bli matade med värderingar från marginalgrupper

Fem Bilder sa...

Bengt: Jag vet att den har hållts, men jag har lyckats missa när och vart helt och hållet. Posta gärna en länk om det finns en hemsida.

Anonym: Det är alltid ett fåtal som förstör för flera, dessvärre.

Anonym sa...

Saint

Här är en länk.

http://www.rfsl.se/malmo/?p=1823

Bengt Held