onsdag 16 juli 2008

Dags för regler?

Det börjar bli dags att rita upp allmänna regler kring andrahandsboende. Jag har skrivit om vår situation tidigare, där vi upptäckte att vi bodde svart med överhyra och annat otrevligt.
Idag skriver tidningarna om en kille här i Malmö som hyrde ut sin lägenhet i andrahand när han var ute och reste i Sydamerika. Nu vägrar hyresgästen ge upp lägenheten och han får rätt av Kronofogden att bo kvar.
De flesta jag känner i Malmö bor i andrahand, det är riktigt svårt att få ett förstahandskontrakt. Vi har haft tur som äntligen har våra namn på originalpapperna. De flesta jag känner har även någon form av konstigheter i sitt kontrakt, många bor svart och måste smyga med att de överhuvudtaget vistas i huset de bor i.
Lite regler hade inte skadat. Verkligen inte.
(SVD, SDS)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Regler kring andrahandsboende finns. Gott om dem. Att hyresgäster och hyresvärdar inte alltid kan eller ens känner till dem är ett annat problem. Du skulle kanske kolla upp detta lite närmre?

Fem Bilder sa...

Jo det finns ju regler men inte i den utsträckningen som det borde. På något sätt måste det gå att komma åt skumma andrahandsvärdar som i stort sett bara utnyttjar sina hyresgäster. När vi insåg att vi bodde svart och hade en ganska stor överhyra kontaktade vi hyresgästföreningen som hade en otroligt slapp attityd kring problemet.