tisdag 8 juli 2008

Ett nytt, lite kallare kallt krig?

Det är mindre trevligt att steg för steg inse att en kapprustning håller på att påbörjas eller till och med håller på.
USA vill sätta upp radarstationer och missilanläggningar i Tjeckien och Polen för att skydda sig mot eventuella Iranska raketer som tros kunna vara färdigutvecklad om 5-10 år. Ryssland i sin tur tycker att USA är lite väl nära deras sfär så deras svar blir att rikta robotar mot Centraleuropa.
Vad jag undrar är när missförståndet som undveks under kalla kriget ska uppstå och raketer börjar flyga över Europa, vad krävs för att sätta igång det hela?
Och är Iran ett så pass reellt hot? Ja, om man ser till uttalandet som en representant för en religös ledare gjorde så verkar det kunna hetta till rätt snabbt, "Det första amerikanska skottet mot Iran kommer att resultera i att USA:s vitala intressen i världen sätts i brand", och han fortsätter "Tel Aviv och den amerikanska flottan i Persiska viken är mål som kommer att brinna i Irans förkrossande vedergällning"
Ett nytt kallt krig sabbar mina framtidplaner!

(SDS, SVD, SVD2, DN, DN2, HD, HD2, HD3)

2 kommentarer:

Anonym sa...

är väl inte så konstigt att Iran försvarar sig mot sina fiender om fienden attackerar? USA & Israel hetsar världens muslimska länder & även ryssland som dem håller på just nu.

Anonym sa...

USA är ett korrupt och trasigt land, vi ska vara glada att det finns motvikter.