fredag 20 juni 2008

Vem litar på staten idag? Upp med en hand!

Som vi alla vet vid det här laget röstade riksdagen för att FRA-lagen skulle gå igenom, den börjar gälla vid årsskiftet.
Jag vet inte längre vad jag ska tycka.
Å ena sidan är personlig integritet och rätten till ett privatliv stor. Å andra sidan måste vi låta de organ som är satta för att skydda oss också ha möjligheten att göra det, att det i och med att allt sker över internet idag innebär att vår mail och liknande övervakas så kanske det är något vi får stå ut med.
Å ena sidan känns det som att FRA mest kämpar för sin överlevnad, att det snart inte finns mycket kvar för dom att syssla med om de inte ändrar vidgar sitt verksamhetsområde. Å andra sidan vill vi nog alla kunna skicka ett vanligt mail utan att det riskerar fastna i något filter för vidare utredning, det känns lite väl DDR, och DDR-Sverige har vi ju lämnat bakom oss (eller hur?).
Sen undrar jag hur lång tid det tar innan deras filter kraschar på grund av för mycket trafik, de flesta använder gmail eller hotmail som maildomän och deras servrar ligger utanför Sveriges gränser, följdfrågan blir hur detta påverkar oss vanliga svenssons som bara vill skicka lite skvaller om vad som helst till vem som helst, kommer mailen stanna vid deras filter då och inte komma vidare? Kommer deras filter fungera som en stoppkloss? Jag är ingen filterexpert, upplys mig gärna.

Undra hur många av alla de i vårat vackra land som i förra veckan inte riktigt litade på staten litar mer på den idag?
(DN, DN2, DN3, DN4, SDS, SDS2, SDS3, SVD, SVD2, SVD3, Dagen, Dagen2, HD, HD2, HD3, KB, KB2, KB3, VA, VA2, CS, PC för alla, TW, ETC, ETC2)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Taxigeschäftet. Stockholm. Tog en bulle från NK till Bergshamra, Solna. Det blr runt 200 bagis med en miltaxa på 500:-. Det har jag sett många gånger.

Nu tog jag den längst fram i kön. Annars vägrar dom köra en. MAFFIAFASONER som sätter konkurrensen ur spel.

Taxametern stannade på 428. Föraren heter MIODRAG SUSANJ. Lägg det namnet på minnet. Han är en skurk. Skumt bolag vars namn jag glömt.

Vi taxikunder har varit för mesiga. Varit trevliga och gett dricks. Det har varit bortkastat. Det uppfattas nämligen som SVAGHET, och så tror de att de kan behandla oss hur som helst.

Nu är det slut med det. Nu blir det dålig stämning. För det har de tiggt om. Inga dricks mer. De får sitta och pilla med mynten allt framgent.

Eller tills de lärt sig visa kunderna RESPEKT.

Fem Bilder sa...

Va? Vad pratar du om?

Anonym sa...

Som man bäddar får man ligga, Mr. Kraxpelax!

MIODRAG SUSANJ har säkert läst dina dikatur-kramar-kommentarer-spam på alla möjliga forum och ville ge dig en redig känga.