måndag 16 juni 2008

Medan storebror lyssnar...

FRA-lagen har, som vi alla märkt, blivit det stora samtalsämnet på landets bloggar och andra ställen folk pratar. Jag vet att jag skrev att en Facebookgrupp inte förändrar samhället, det tror jag fortfarande. Dock så kan nog allt snack påverka de som ska rösta om lagen i veckan, det faktum att det pratas och analyseras kring förslaget vart man än vänder huvudet kan nog inte ens politikerna missa. Det värmer när man ser att svenska folket kan engagera sig i annat än upprop kring noshörningar och söta apor, någonstans finns där en kämparanda även i vårat land, det är fint.

För övrigt så ökar ju inte FRAs anseende med avslöjandena om att de kan ha sysslat med olaglig lagring när det gäller uppgifter om folket de ska försvara, avlyssna affärsmän som vill tjäna lite pengar på den ryska marknaden kan knappast kallas att verka för landets säkerhet.

Sist men inte minst, hela den här grejen känns så härligt konspiratoriskt. Staten vill avlyssna folket, snart kan man inte skriva någonting på internet, amerikanska Echelon, om man hållit ögonen på Flashbacks mer ljusskyggaforum har detta diskuterats i åratal, men ingen har lyssnat.
(AB, AB2, AB3, AB4, SDS, HD, HD2, DN, DN2, DN3, DN4, SVD, SVD2, SVD3, SVD4, Dagen, KB, KB2, SDS2, SDS3)

Inga kommentarer: