fredag 7 mars 2008

Värna om din lokala inbrottstjuv


Okej. Jag slängde sarkasmer över idiotin i att som vuxen människa sätta i sig röd sprit för njutningen skull för ett tag sedan. Nu skriver Sydsvenskan att en av de dödas söner kommer stämma Biltema som levererade spriten och kräva ansvar för deras faders död. Är det bara jag som tycker hela grejen är vädligt konstig?
Om min pappa hade kalasat en kväll på råttgift och sen dött, hade jag kunna kräva rättgiftsföretaget på pengar då? Borde inte sunt förnuft förutsättas, vad jag kommer ihåg så står det väl på röd spritsflaskorna att det är farligt att dricka?
" – Han drivs av att få ansvaret klarlagt samtidigt som det finns ett ekonomiskt moment. Fadern hade ju varit i livet om producenten av rödspriten hade tagit sitt jobb på större allvar"
säger barnens advokat.
Alltså, vad advokaten säger är att om Biltema hade skött sitt jobb skulle fadern än i dag komma hem från jobbet på kvällen, steka falukorv och sen njuta av en 6:a röd sprit framför tvn och sen somna framför Kommissarie Morse, precis som vanligt.
Biltemas hemsida har man nu valt att varna för produkten, men i varningstexten hittar vi formuleringar som skapar fler frågor än svar
"
Kom ihåg att produkten kan vara farlig även om du inte själv tänkt dricka den. Andra kan dricka den av misstag, t.ex. ungdomar som experimenterar med alkohol, inbrottstjuvar eller någon som hittar produkten i soporna."
Så, för att värna om inbrottstjuvarna så se till att förvara din röd sprit på ett säkert ställe, detta då om du inte själv hade tänkt dricka den.

2 kommentarer:

MFz sa...

Haha, är inte det som ett inbrotts larm då? som en råttfälla fast för inbrottstjuvar. på morgonen så kollar man etanol-fällan och sopar ut dom däckade inbrottstjuvarna i källsorteringen.

Fem Bilder sa...

Sant!