torsdag 6 mars 2008

Monsternyckelpiga

Tv4-nyheterna på tv direkt när jag vaknar. Det handlar om nyckelpigor. Monsternyckelpigor som kommer invadera Sverige. Jag förstår också att det handlar om nyckelpigor och inte muterade monster som kommer dricka våra oskulders blod eller räta ut Turning Torso.
Men för en sekund ser jag framför mig hur enorma nyckelpigor, stora som brunstiga björnar, drar fram längs gatorna. Vanliga nyckelpigor kissar lite i försvar och den luktar. De här nyckelpigorna läcker som såll när de drar fram längs våra gator. Med alkoholproblem, dom måste ha ett alkoholproblem. En stor kissande nyckelpiga som vaknar på morgonen, öppnar en flaska vodka från Kalles i Tyskland, köpt från en av de organiserade öl-nyckelpigorna som säljer svart. Den här alkoholiserade nyckelpigan har inte mycket att leva för. Bitter. Ledsen. I behov av en kram. Dricker för att bedöva blickarna från alla de som tycker han är ett monster.
Har förlorat nyckelpigsflickvännen och nyckelpigsbarnen, hans prickar på ryggen är inte lika skarpa i kanterna som när han var ung. Sorg helt enkelt.
(Expressen, SR, ATL, SVD)

Dom pratade även om att polisen i Skåne ska sluta skriva ut böter i protest mot sin ledning.
Protesterrande poliser, om de tar det ett steg längre, vem ska då skingra dom när det börjar gå överstyr, när polisen ockuperar en korvkiosk eller när dom arrangerar demonstrationer utan att söka tillstånd.
(Sydsvenskan)

Inga kommentarer: