onsdag 27 februari 2008

Only Human

En ledig dag. Känns behövligt av någon anledning. Var ledig hela förra veckan men det spelar inte in. En ledig dag är en ledig dag och skall behandlas där efter.

Sydsvenskans hemsida skrivs det om att de gamla Nigeriabreven tagit en ny skepnad, istället för de gamla goda metoderna ska man betala 10000-tals kronor för att inte lönnmördaren som avsändaren lejt för attCarlos The Jackal - Lönnmördare vi minns ta kål på dig ska börja jobba. Drar mig till minnes en annan form, alla som lagt ut elektronikprylar på eniros köp och sälj, blocket, tradera och liknande sidor känner igen det. Helt plötsligt får man ett mail skrivet på lustig engelska från en kvinna/man som uger sig för att bo i exempelvis London, denna kvinna vill köpa din digitalkamera, om det är en sådan du säljer, till sin son som ska åka utomlands och plugga.
Hon verkar inte ha sett att du bara vill ha 400 spänn för den, nej, hon erbjuder 250 pund, allt du behöver göra är att skicka kameran till en avlägsen by i Etiopien, Nigeria eller närliggande land så har du gjort en bra affär. Lockande?
Ganska otroligt att när man sitter vid internet, med all världens information framför sig, att det finns personer som går på bluffen.
Något för Malou att fulmysa till kanske?
Hittade förövrigt en tidning som har en länk till själva dödhotsbrevet (nwt.se), borde inte alla seriösa brev från yrkesmördare börja så här, det hade gett hela branschen en seriösare stämpel:
"I am very sorry for you , is a pity that this is how your life is going to end as soon as you don’t comply. As you can see there is no need of introducing myself to you because I don’t have any business with you, my duty as I am mailing you now is just to KILL you and I have to do it as I have already been paid for that.".
Senare i brevet fortsätter det:
"As I am writing to you now my men are monitoring you and they are telling me everything about you. Now do you want to LIVE OR DIE? As someone has paid us to kill you. Get back to me now if you are ready to pay some fees to spare your life".
Med tanke på att allt är bluff, hoppas jag, är det underbar läsning.

Läser lite på Dagen homosexuella och paradiset.
Det hade varit så simpelt att säga saker som att frikyrkorna äntligen har tagit steget in i verkligheten och så vidare, men det tänker jag inte göra, att låta homosexuella vara medlemmar i sina församlingar är väl egentligen upp till församlingarna men att inte låta dom vara medlemmar är emot det sunda förnuftet. Tror knappast Gud ´will bust a cap i ya sorry ass´ om man behandlar alla människor som just människor, tvärtom.

Tips:
Dose One - I´m Only Human
För att det lyfter vilken mulen dag i Malmö som helst, för att Dose One är ADHD personifierat, för att det går att skapa trots att man inte håller sig innan för mallarna.

Inga kommentarer: