tisdag 16 september 2008

Om lustigheter

Det är lite lustigt när någon anklagas för att ha misshandlat sin fru, därefter häktas och hela den proceduren, men frun svär att han inte lagt handen på henne. Ännu lustigare är att ingen tycks ha bevittnat misshandlen (rätta mig om jag har fel).
Frun själv, som vi kan kalla Andrea, säger att de blir utsatta efter som hennes man är svart. Mannen är dessutom känd artist och hängs ut i media, vi kan kalla artister Papa Dee. Lustigt var ordet.

(AB, Andrea Stockholm, SVD, Flashback)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lustigt kanske, men inte ovanligt. Och det finns en psykologisk förklaring till detta fenomen. Trots, protest. Det är frågan om självaktning. Ingen människa vill bli påtvingad en lösning till dennes problem. HOn vill hitta på lösningen själv. Även om att hon inte tycks göra det. Det är ungegär samma fenomen som när USA "hjälpte" Irak att bli av med Sadam Hussein. Ingen tacksamhet där inte..

Det JÄTTE vanligt att den underkuvade kvinnan försvarar sin plågoande. Därmed inte sagt att så skulle vara fallet här. Men på det sättet gör hon sig också omöjlig till framtida eventuella polisanmälan. Vem ska tro på henne då?

Att komma dragandes med "rasist" är väl det sista desperata halmstrået hon hittade. Hon har ju redan sagt att hon är ett psykfall. Men det hjälpte inte. Vad skulle hon kunna komma med mer?

Många (bl.a. Unni Drougge) har kritiserat samhället för att det inte gör ett jota för att hjälpa misshandlade kvinnor, men faktum är att utan att omyndigförklara dem blir det väldigt svårt. Man måste nästan tvångsvårda dem och förse dem med besöksförbud (helst åt båda hållen).

I sjuka beroendeförhållanden agerar relationen som "knark" som båda parterna har fastnat i.. Båda behöver vård. Och samhället ska se till att dessa inte vistas under samma tak utan uppsikt.

Fotboja till båda kanske vore en lösning?

Fem Bilder sa...

Bra sagt.
Hur får man någon dömd då?

Shirin sa...

Uppenbarligen finns det en hel del vittnen + teknisk bevisning...

Anonym sa...

Det där inlägget var så otroligt korkat att jag tappade andan. Vem fan hade slagit henne sönder och samman, innaför dörren till deras bostad, då? Och VAD kan hon ha för anledning att inte säga att det är han? Åh...nu ska vi tänka...

Så ALLA hörde henne skrika, men inte hennes man. Hmm, märkligt.

Nej, vet du vad. Läs på lite innan du säger nåt.