torsdag 9 oktober 2008

Om torsdagen

Första. Sydsvenskan skriver om en mängd mord med gänganknytning i Malmö de senaste åren, det senaste i Slottsstaden för inte många dagar sedan alls. Det är obehagligt med mord, det ska det vara, och "så länge de håller sig till varandra"-mentaliteten är lätt att ta till sig, men i grund och botten handlar det om problem i samhället som vi alla kan vara med och påverka. Har du gjort ditt? (SDS)

Andra. Folktandvården säljs ut, eller i vilket fall en del av den. Och snart skriker folk som grisar strax efter jul (?). Jag tycker däremot det är bra, statligt ägande känns ålderdomligt och framtiden ställer andra krav. Sen att de flesta folktandvårdsmottagningar ser ut att vara hämtade direkt från Öst-Berlin 1987, ha en stab bestående av lite väl medelmåttig personal är inte direkt något att hurra för heller.
(SVD)

Tredje. Saera Khan gråter nog ikväll. Hon har fått lämna sitt jobb i norska Stortinget efter att ha ringt spådamer 793 gånger från sin jobbtelefon. Den här typen av skandaler skadar mindre än de underhåller, gärna mer av den här varan även i svensk politik.
(SVD, AB)

Inga kommentarer: