tisdag 14 oktober 2008

Om att bo

I Lund ockuperas sedan några dagar en gammal övergiven funkisvilla på Kävlingevägen. En grupp människor som vill föra ljuset till bostadssituationen i Lund, som är den samma i Malmö och säkerligen resten av Sverige, bestämde sig för att deras bostadslöshet skulle avslutas och flyttade helt sonika in. När något som det här händer antar man att kommunen och polis ska agera snabbt, att en viss irritation ska uppstå men icke. Polisen tycker det går städat till, kommunen är inte riktigt med på noterna men någon ilska kan man inte sniffa sig till. Grannarna då? Grannarna blir alltid arga!? Nej, inte de heller, de tycker det är fint att huset kommer till användning. Finfint med andra ord, dock kommer det inte kunna fortsätta eftersom huset är i rivningsskick och hela den biten.
Men appropå bostadssituationen, jag har sagt det förr och kommer säga det igen; det är direkt förnedrande att söka bostad i Malmö-Lund. 2:a handsvärdar som hyr ut svart, bo-hos-kompisar-grejen och den allmänt kända kryssningen mellan korta kontrakt är numera allmän lag. Många flyttar 5-6 gånger per år och har gjort detta i ett par år. Dags att göra något!
(SDS)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ingen rättighet att bo i Malmö eller Lund. Finns gott om lägenheter i närliggande kommuner som tex Landskrona. Det går utmärkt att pendla till skola och jobb därifrån.

Anonym sa...

Landskrona kommun har upprättat avtal med alla privata hyresvärdar i Landskrona vilket går ut på att dessa inte skall hyra ut till arbetslösa eller individer som uppbär socialbidrag. Så att hänvisa till att bostadslösa eller de i en besvärlig social situation skall flytta dit är inte ett fungerande alternativ. På så sätt sanerar man kommunen på människor som inte genererar kommunalskatt eller har sociala problem.

Anonym sa...

jävla hippie!
Glömmer du nu inte bort att Landskrona kommun redan är väldigt tyngd av just folk som inte kan betala kommunalskatt, går på soss eller har andra bekymmer?

Hur skall man upprätthålla ett välstånd och en dygdig levnadsstandard annars?

Alltså, folk som är så uppenbart genomdumma som dig bör inte skriva!